Cees Janssen-Bos

08-01-2019

Vacature

Gezocht: Community Builders Innovatieagenda

Vacature voor professionals uit het voortgezet onderwijs en universiteit

PROFIEL COMMUNITY BUILDER Out-of-the-box functie Lijkt het je leuk om een halve dag per week samen te werken met collega’s, studenten en leerlingen van RU, HAN, KION, PO, VO en ROC en op zoek te gaan naar nieuwe manieren van organiseren? Wil je graag recht doen aan verschillen tussen mensen, out of the box leren denken en vind je het niet erg om je op onontgonnen terrein te begeven? Dan is de rol van Community Builder misschien wel iets voor jou! Alle bij Ieder Talent Telt betrokken partijen hebben een Community Builder vrij gemaakt om de beweging Ieder Talent Telt verder op te tillen, zowel binnen als buiten hun instellingen. Momenteel zijn er vacatures in het Voortgezet Onderwijs (0,1fte) en bij de Radboud Universiteit (0,2fte). Als je werkzaam bent bij één van deze twee partijen, ben je welkom te solliciteren naar de positie van Community Builder.

Periode: 01-02-2019 tot 01-02-2020 Omvang betrekking vanuit de RU: 0,2 FTE (332 uur) Omvang betrekking vanuit het VO: 0,1 FTE (166 uur) Wat verwachten we van jou? • Je bent intrinsiek gemotiveerd om drager te zijn van de in gang gezette beweging en wil aansluiten bij het ontwikkelingsgerichte en waarderende karakter van de innovatieagenda. • Je hebt affiniteit en kennis over sociale innovatie en het faciliteren van sociale en collectieve leerprocessen. • Je bent in staat om anderen op aanstekelijke en bevlogen wijze te mobiliseren, inspireren, enthousiasmeren en motiveren. • Je focus ligt op het samenwerken over de eigen grenzen heen. • Je kunt energie genereren tussen mensen door aan te sluiten bij de intrinsieke motivatie van anderen. • Je kunt creatief en slim organiseren en bent bereid om zowel binnen als buiten de bestaande structuren te opereren. • Je durft anderen uit te dagen om op creatieve manieren innovatie te ontlokken tussen de domeinen van opvang – welzijn – zorg en onderwijs. • Je beschouwt jongeren – ouders en inwoners als partners in dit proces.

Wat is de rol van Community Builder? Als Community Builder stoppen we je niet meteen in een rolgevangenis. De ervaring leert echter wel dat je rol als Community Builder er ongeveer zo uitziet:

• Initiëren denk – doe en maakprocessen die voortvloeien in en tussen de broedplaatsen. • Faciliteren samenspraak tussen stakeholders binnen en tussen de broedplaatsen. • Aanwakkeren van innovatiekracht ten behoeve van de doelstelling van het programma van de innovatieagenda binnen en tussen de organisaties van betrokken deelnemende partners. • Zorg dragen voor samenwerking met opvang – onderwijs en andere maatschappelijke organisaties en community ’s in Nijmegen en omgeving. • Werven van professionals (of teams) – jongeren – inwoners – ouders die vorm en inhoud willen geven aan de innovatieagenda Ieder Talent Telt. • Zorg dragen voor de begeleiding van studenten in en tussen de broedplaatsen. • Contact onderhouden en initiëren met netwerken die van belang zijn voor het ‘voortzetten en bestendigen’ van de geformuleerde richting. Community Builders faciliteren het werken in en tussen de broedplaatsen van de innovatieagenda Ieder Talent Telt. Zij zoeken naar manieren en aangrijpingspunten om de ingezette beweging te versterken binnen en tussen de organisaties van de deelnemende partners. De projectleider van de innovatieagenda stuurt de beweging - in samenspel - met de Community Builders en de voorzitter van het DO ITT-team. De projectleider legt verantwoording af aan de stuurgroep.

Procedure: Heb je zin om als Community Builder aan de slag te gaan en ben je in dienst in het VO of bij de RU? Stuur dan een korte motivatie en CV voor 18 januari 2019 naar Rick van Hoeij (rickvanhoeij@live.nl). Voor achtergrondinformatie kun je contact opnemen met (VO) Gijs van Hout (06-23453524) of (RU) Judith Stoep (06-40259930) Gereserveerde data voor de gesprekken kandidaten Voortgezet Onderwijs 24-1-2019 tussen 09.00 – 13.00 uur Locatie: De Meeuwse Acker 20-20 Nijmegen

Gereserveerde data voor de gesprekken kandidaten RU 7 februari van 15.00 – 18.00 uur Locatie: RU, Gebouw Berchmanianum (voormalig klooster) Houtlaan 4 Nijmegen