Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

ITT op de Onderwijsdagen: Duurzaamheid van het beroep docent

Wat is er nodig om nieuwe docenten te krijgen en ze duurzaam te binden?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met docenten, ex-docenten, stafmedewerkers van vakbonden en politici over het lerarentekort, hoe het komt dat veel jonge docenten na korte tijd het onderwijs weer verlaten. Wat is er nodig om het vak docent weer aantrekkelijk te maken en de docent weer een centrale rol te geven in ons onderwijs?

Dit gesprek gaan we aan met onder andere Peter Kwint (Tweede Kamerlid), Lobke Holland (docent ROC Nijmegen), Josse Hoekwater (ex-docent), Jelmer Evers (vice voorzitter van de AOB), Kelly Bolsenbroek (beleidsadviseur onderwijs voor het CNV) en Timothy Stift (docent social work HAN en voormalig docent aan de RU).

Hendrik-Jan Derksen, programmaleider van ITT leidt het gesprek buiten de gebaande paden.

De dialoog is in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit, Heyendaalseweg 135, Nijmegen. Het is in het Amfitheater 00.304.

 

Zie voor informatie en aanmelden de website van de Onderwijsdagen. Daar zie je ook de rest van het mooie programma.

 

Meer over de Onderwijsdagen

In onze snel veranderende samenleving en wankele wereld is het de vraag hoe en waarvoor we onze jongeren opleiden. Sta jij wel eens stil bij deze vragen? Tijdens De Onderwijsdagen (20 t/m 23 maart 2023) bieden de Radboud Universiteit, het RadboudUMC, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen ruimte om na te denken over het onderwijs van vandaag én morgen.

De slogan is dit jaar dan ook Vandaag opleiden voor morgen.

Zie ook onze eerdere Nieuwsbericht over de Onderwijsdagen.

Het verslag van deze bijeenkomst is hier te vinden.

Praktische informatie

23 maart 2023 @ 14:30 - 16:30
14:30 - 16:30
Ieder Talent Telt
Gert Bosgra
Huygensgebouw Radboud Universiteit
Heijendaalseweg 135