Image Alt

Over

De zeven principes:

Missie en visie van Ieder Talent Telt | Waaraan en hoe werken we?.

Ieder Talent Telt is een community waar álle Nijmeegse onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties samenwerken met partners zoals Gemeente Nijmegen én jongeren of andere inwoners, om talenten (doorlopend) te helpen ontplooien. Dit gebeurt zowel op de werkvloer als op bestuursniveau, binnen broedplaatsen en projecten.

Bewegen vanuit een vlek op de horizon

Ga er maar aanstaan. Een ambitie formuleren waarvoor duizenden verschillende mensen zich met hart en ziel willen inzetten. Bij ITT is het gelukt. Een vraag die nogal eens opduikt wanneer het gaat over ITT is: “Maar wat is nu precies het concrete doel?”. Het aardige is dat iedere ITT-er deze vraag net weer anders zou invullen. Geen concreet doel, maar een vlek op de horizon: wij zien ieders talent en helpen elkaar dat te ontwikkelen. Het lijkt nogal een uitdaging om met zo’n abstractie bestemming op pad te gaan. Tegelijkertijd is dit nu precies de kracht van deze vlek op de horizon: het biedt ruimte om aan te sluiten bij de bezieling van ontzettend veel mensen. Juist door het doel niet te vernauwen, wordt het speelveld ruimer.

Van allerlei allooi

De gezamenlijke bestemming van ITT vindt zo aansluiting bij een divers publiek. Of het nu gaat om een studie-onderbreker die op zoek is naar zijn bestemming, een manager die zich zorgen maakt over drank- en drugsgebruik van scholieren, of een moeder die geen zangles kan betalen maar wel een podium zoekt voor de zangtalenten van haar zoon, iedere betrokkene bij ITT voelt zich aangesproken door deze gezamenlijke bestemming. En het mooie is dat de bestemming weer concreet genoeg is om die te vertalen naar de realiteit van vandaag: iedere dag kunnen we de bestemming tot leven roepen met concrete initiatieven die ertoe doen.

Klein beginnen, gewoon doen

De ITT-benadering druist in tegen het klassieke gedachtegoed van het realiseren van veranderingen. Dikke plannen schrijven, draagvlak creëren, anderen overtuigen, zomaar een greep uit de strategieën die vaak worden toegepast.

Mensen en werelden bij elkaar brengen

Dat iedereen mee mag doen is kenmerkend. In de gezamenlijke ambitie om ieder talent in deze maatschappij tot bloei te laten komen, ontstaat er ontmoeting. Tussen verschillende leefwerelden, instituten en organisaties die elkaar zonder deze ambitie niet of nauwelijks zouden ontmoeten. Maatschappelijke en culturele grenzen worden fluïde.

Contact is het startpunt

Bij ITT is contact het uitgangspunt van samenwerking. Een bezoek aan een buurtgenoot kan zomaar uitmonden in het leren kennen van elkaars levensverhaal. Deze onderlinge verbinding lijkt aan te sluiten op een behoefte die leeft in de samenleving. Hoe vaak vragen we elkaar nog echt hoe het gaat? De ITT-beweging is niet gestoeld op zakelijke transacties en ‘voor wat hoort wat’, maar op onderling vertrouwen en een gemeenschappelijk doel. Die erkenning voor wie je bent als mens, in plaats van (alleen) wat je te bieden zou hebben, motiveert.

Ieder Talent Telt | Hoe een betekenisvolle beweging ontstaat

Meer weten over hoe Ieder Talent Telt is gegroeid tot een impactvolle beweging in Nijmegen? Check het artikel via onderstaande link:

Ieder Talent Telt | Hoe een betekenisvolle beweging ontstaat 2020
Bron: Managementsite

Ervaringen

Over broedplaats Eenzaamheid

Deelnemer

“Ik wil graag meer aandacht voor de lange termijn-gevolgen van eenzaamheid en af van het taboe wat aan eenzaamheid plakt.”

Over community builder Kim

Gemke Aben-Eijer

"Samen met Kim van Zeeland heb ik gewerkt aan de Eduahackathon van Nijmegen. Kim is gedreven, met passie voor het onderwijs. Kim is een sprankelende verbinder! Heerlijk om mee samen te mogen werken."

Over community builder Mirjam van Heiningen

drs. J.F.H. (Carlo) van Haaren MBA

"Mirjam weet binnen chaos rust te creëren en is uitstekend in staat de werkzaamheden te plannen en te organiseren. Heeft het in zich om mensen aan elkaar te verbinden waardoor projectdoelen gehaald worden. Mirjam combineert haar oog voor detail met oog voor de menskant van de organisatie. Ze weet wat er speelt, gaat hier op een integere manier mee om. Haar organisatie sensitiviteit / management identificatie maakt haar een zeer prettige gesprekspartner."