Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Samen voor de Stad

Ieder Talent Telt Samen voor de Stad 2022

Lijkt het jou leuk om samen met studenten van het ROC Nijmegen, de HAN en de Radboud Universiteit aan de slag te gaan met een maatschappelijk vraagstuk van de Gemeente Nijmegen? Dan is Samen voor de Stad iets voor jou!

In dit project ga je nadenken over de toekomst van de Nijmeegse wijk Dukenburg. De gemeente Nijmegen wil de leefbaarheid van deze wijk vergroten. Dat kan op verschillende manieren, zoals armoedebestrijding, meer sociale contacten, verschillende soorten woningen, aanwezigheid van voldoende voorzieningen en een prettige openbare ruimte. Met de groep bepalen jullie straks zelf welk domein jullie leuk vinden om in te werken.

Het maakt niet uit welke studie je doet, of dat je van de Radboud Universiteit, HAN of ROC komt. Ieders manier van werken en bijdragen is waardevol. Het ontdekken van elkaars kennis en talenten, en die van jezelf, is belangrijk onderdeel van het project.

Programma
In Samen voor de Stad maak je gebruik van de Design Thinking methode. Dit is een methode om complexe problemen op te lossen. Door met bijvoorbeeld bewoners en medewerkers van de gemeente te praten komen jullie op ideeën. Die leggen jullie dan weer aan hen voor. Uiteindelijk vertellen jullie aan de gemeente wat je hebt opgehaald en kom je met een voorstel.

Het programma bestaat uit vier dagen, waarop je intensief met elkaar aan de slag gaat (steeds van 9.30-14.00): 25 maart, 8 april, 22 april en 13 mei. Tussen de bijeenkomsten door ga je de wijk in om het onderzoek uit te voeren.

Interesse?

Lijkt dit je interessant, maar kun je je er nog niet zo goed iets bij voorstellen? Neem contact op met Kim van Zeeland (ROC), Timoty Stift (HAN) of Floor Binkhorst (RU). Zij kunnen je ook vertellen hoe je je kan aanmelden.

Praktische informatie

25 maart 2022 @ 10:00 - 16:00
10:00 - 16:00
Timothy Stift
Kim van Zeeland
Marleen van de Westelaken
Ieder Talent Telt Samen voor de Stad 2022