Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Samen voor de Stad gaat van start!

Lijkt het jou als student leuk om samen met studenten van het ROC Nijmegen, De HAN en de Radboud Universiteit aan de slag te gaan met een maatschappelijk vraagstuk van de Gemeente Nijmegen? Dan is dit project Samen voor de Stad iets voor jou!

In dit project ga je nadenken over de toekomst van de Nijmeegse wijk Dukenburg. De gemeente Nijmegen wil graag de leefbaarheid van deze wijk vergroten. Er zijn verschillende manieren waarop dit aangepakt zou kunnen worden, denk aan armoedebestrijding, verschillen in woningen, aanwezigheid van voldoende voorzieningen en kwaliteit van de openbare ruimte. Met je groep van ongeveer acht tot tien studenten bepaal je zelf op welk(e) aspect(en) je gaat focussen.

Programma
In dit project maak je gebruik van de Design Thinking methode. Dit is een methode die vaak gebruikt wordt om complexe problemen op te lossen. Vaak leidt deze methode tot creatieve resultaten. Het programma bestaat uit twee dagen (van 9 tot ca. 14 uur), waarop je intensief met elkaar aan de slag gaat.

Dag 1 –   30 april 2021

Dag 2  –  28 mei 2021

Docent
Timothy Stift

Interesse?
De samenwerking in dit project is op basis van gelijkwaardigheid. Het maakt niet uit welk vakgebied je studeert, of dat je van de Radboud Universiteit, HAN of ROC komt: ieders werkwijze, zienswijze en bijdrage is waardevol!

Neem contact op met Marleen van de Westelaken (marleen@iedertalenttelt.nl of 06-23220606) voor vragen of om je aan te melden.

Deze activiteit is onderdeel van de Broedplaats Rijke Leeromgevingen.

Samen voor de stad april
Photo by Leon on Unsplash

Praktische informatie

30 april 2021 @ 09:00 - 14:00
09:00 - 14:00
Timothy Stift
Samen voor de stad april