Back2Back, kledinginzamelactie door Homebass Foundation

De actie

Dak- en thuislozen hebben een chronisch tekort aan warme, schone én mooie kleding. De luxe van kleding shoppen hebben ze niet. Hoe je je kleed is een onderdeel van wie je bent en vooral wie je wilt zijn.

Millennials en jongeren zijn modieus, creatief en heel handig met tweedehands- en vintage kleding. Ze willen heel graag iets bijdragen. Het liefst met een persoonlijk, betekenisvol gebaar. Maar als je iets doneert, of het nou geld of kleding is, weet je vaak niet hoe of waar het terecht komt.

Met kledinginzameling #back2back heeft Homebass Foundation meer dan 500 jongeren en jongvolwassenen geactiveerd om een outfit uit eigen kledingkast samen te stellen voor een dakloze. Daarbij kreeg de actie aandacht bij verschillende media waaronder De Gelderlander en Het Parool.

Vrijwilligers

De outfits worden uitgedeeld bij verschillende opvanghuizen. Daklozen krijgen naast een nieuwe outfit ook warme kop soep en een nieuwe coupe (knipbeurt) indien gewenst.

Voor de uitdeeldagen die plaatsvinden in februari is Homebass Foundation op zoek naar jongeren die willen inzetten als vrijwilliger. We hebben hulp nodig met het sorteren, strijken en sjouwen van kleding en met inzichtelijk maken van de aantallen outfits en de verschillende kledingmaten.

Daarnaast zoeken we in de toekomst vrijwilligers voor ons Daklozen Deltaplan, waarmee we kleurrijke noodopvang gaan bouwen en voor programma Unhoused, waarbij we een luisterconcert organiseren met daklozen en deejays in de hoofdrol.

Wil jij bijdragen aan een van onze programma’s? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze link: Word vrijwilliger