NymaCup Ieder Talent Telt VSO VO december 2023

Eerste NymaCup

Eerste NymaCup vraagt om herhaling

Op het Aventurijn was het op dinsdag 12 december 2023 een mooi feest van verbroedering. Voor de eerste keer werd de NymaCup georganiseerd. Een sporttoernooi, met voetbal als middel, om middelbare scholieren uit het speciaal voortgezet onderwijs en het voortgezet onderwijs tegen en met elkaar te laten sporten.

In de ochtend was er veel ruimte voor de kinderen van het Aventurijn om te voetballen in een heus stadion tegen de cliënten van de organisatie van Ieder Talent Telt en Menno van Megen Sport. Daarnaast stond een docenten-leerlingen wedstrijd centraal en werd er veel bewogen door kinderen die getriggerd werden door het stadion.

Aansluitend was er een mooi toernooi tussen het Aventurijn, Het Stedelijk Gymnasium, het Montessori College, FC Nymma Boys en een team van begeleiders van het ROC.

Op de dag stond bewegen met elkaar, het ontdekken van elkaars werelden en plezier hebben boven het winnen. Lachende gezichten, kids die spontaan gingen bewegen en in het stadion willen staan, spelers die spontaan met een ander team mee willen doen en de ontspannenheid onderling stonden centraal. Hierdoor ging de ontmoeting tussen de wereld van het speciaal onderwijs en het regulier onderwijs eens heel natuurlijk. Alle hokjes waarin kinderen worden geduwd waren weg.

Dit vraagt om meer. Meer deelnemers, meer momenten en meer samen. Kinderen op een VSO-school doen er gewoon toe, dat hebben de kinderen van het voortgezet onderwijs ontdekt vandaag.

Op naar een nog mooiere ontdekkingsreis! Wil je meer weten? Neem contact op met Wilbert Lamers (w.lamers@montessoricollege.nl).