Talk About It Motivatie studieverzuim studenten Ieder Talent Telt

Talk about it

Op 15 november werd het event Talk About It georganiseerd door onze stagiaire Buse Sanli. Het evenement vond plaats op ROC Nijmegen en ging over studieverzuim: iets wat Buse zelf goed herkent. Wat belangrijk was is vooral het bespreekbaar maken van problemen rondom verzuim. Daarom werd dit event georganiseerd.

Als spreker was er niemand minder dan Caroline van Breugel D66-lid en politicus. Zij trapte het event af waarbij zij aangaf dat zij zelf ook verzuim kende in haar studietijd. Dit inspireerde anderen en zette studenten aan tot gesprek. Door middel van gesprekstafels werd er gesproken over kwetsbare thema’s, de steun die er soms wel of niet thuis is en problematieken die spelen. Met een luisterend oor hoorde ik de emotionele gesprekken van de studenten aan en er rolde soms een traan.

Studenten gaven na afloop aan het gevoel te hebben niet de enige te zijn. Er was verbinding, warmte en geduld. Luister jij goed genoeg naar studenten als zij veel verzuimen? Wat kan jij doen aan verzuim? Ieder Talent Telt biedt een luisterend oor en geeft interventies via dit event. Alles wat er nodig is, is om er gewoon over te praten en te luisteren, dat ook.

Kortom: Talk About It!