Studenten Master MMI in broedplaats Eenzaamheid
De Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties (MMI) van de HAN is op allerlei manieren verbonden met ITT. Met actieve docenten en studenten, gezamenlijke leeravonturen, opdrachten en afstudeeronderzoeken. Van februari tot juli 2020 werken twee groepen van de module Sociale Innovatie & Design Thinking samen met ITT in twee broedplaatsen: eenzaamheid en netwerkleiderschap.
Wat eerst een opdrachtgever-opdrachtnemersrol leek te worden, veranderde door de coronacrisis in een mooie, gelijkwaardige samenwerking waarin de studenten hun eigen interesses gingen volgen en ons steeds meer als partner zagen. Hieronder hun ervaringen tot nu toe:
Broedplaats Kinderrechten, met als focus Onderwijsachterstanden
Vanuit de opleiding MMI zijn we betrokken geraakt bij leder Talent Telt. Samen met ITT zijn we bezig om te kijken op welke wijze we bijvoorbeeld op achterstanden in het onderwijs in kunnen spelen. We hebben kennis mogen maken met een zeer mooie en boeiende beweging. Middels bijeenkomsten en interviews hebben we interessante, bevlogen en mooie talenten van deze beweging mogen ontmoeten.
Ondanks de Coronatijd hebben we de mogelijkheid gehad en gekregen om met onze opdracht bezig te gaan, dit via allerlei digitale kanalen en apps en zijn we trots op de samenwerking met leder Talent telt. leder Talent Telt heeft de beschikking over een aantal mooie en goede principes. Ook in de samenwerking met bijvoorbeeld community builders zien we deze terug. Ook wij hebben ervaren dat je er als persoon mag zijn, er wordt naar je talent gekeken en zijn we als studenten ook snel in ITT opgenomen. We hebben ITT echt mogen ontmoeten en hebben meteen het gevoel gehad, dat we erbij horen!
Bedankt! Dick Post, Nicole Bosman, Loesan Duifhuizen, Marieke van Osch, Pauline van Schijndel & Thomas ter Brake.
Broedplaats Eenzaamheid
Vanuit de master Management en Innovatie aan de HAN zijn wij begonnen met de module Design Thinking en Sociale Innovatie. Vanuit daar hebben wij de opdracht gekregen om bij ITT met het thema eenzaamheid onder jongeren aan de slag te gaan, vanuit de broedplaats eenzaamheid.
We hebben hiervoor een aantal interviews gehouden met Community Builders en studenten die eenzaamheid ervaren. Daarnaast hebben wij onderzocht hoe de structuur van ITT in elkaar zit en hebben we literatuuronderzoek gedaan naar eenzaamheid en community building.
Ons onderzoek werd plotseling verstoord door de coronacrisis. Alles leek even stil te staan, ook de broedplaats en ITT! Een interessant gegeven omdat corona, de lockdown en social distance, eenzaamheid in de hand werken. Zeker onder jongeren en studenten.
Door bovenstaande zijn wij op drie frames (prikkelende kaders) uitgekomen die wij geformuleerd hebben als: De fietscarrousel, De bubbel en De leider. We gaan deze verder uitwerken met een aantal mensen van de broedplaats en ITT, en hopen dat dit energie, ideeën en beweging oplevert.
Twan, Inge, Patrick, Ellen en Rianda (eerstejaars MMI-studenten)