Nijmegen De Verbonden Stad Ieder Talent Telt 21 april 2023

Nijmegen, de verbonden stad

De verbonden stad: “Op cross-overs vinden de meest bijzondere dingen plaats. Juist waar je nieuwe mensen ontmoet, andere netwerken en projecten leert kennen ontstaan nieuwe ideeën en samenwerkingen.”

Drie netwerken

CityDeal Kennismaken, RvN@ en Ieder Talent Telt hebben elk een eigen focus, maar zijn alle netwerken in onderwijs, talent en de stad Nijmegen. Maar wat doet elk netwerk nu eigenlijk precies, wanneer sluit je waar aan en hoe kunnen ze elkaar versterken? Tijd om dat met mensen uit het netwerk samen te verkennen, én elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te verbinden.

Nijmegen: de verbonden stad

Daarom liepen op de ochtend van 21 april zo’n vijftig studenten, docenten, ondernemers en andere betrokkenen de ruimte van RvN@ op het Keizer Karelplein binnen. Elk netwerk presenteerde zichzelf kort en vertelde over een actuele activiteit (wij: prutswerk museum). Daarna gingen we aan zes tafels met verschillende thema’s aan de slag: effectief werken in netwerken (ITT), werken en participatie in de wijk (CDKM) en arbeidsmarktaansluiting (RvN@). Na een uitgebreide koffiepauze (een beste plek voor informele ontmoetingen) wisselden we van tafel om verder door te werken op de eerdere inbreng.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wat bracht het op?

Dit resulteerde in allerlei ideeën en zelfs al concrete afspraken hoe op de thema’s samen te werken. Uit de eerste evaluatie blijkt ook dat veel deelnemers met nieuwe mensen kennismaakten en oude bekenden elkaar weer eens spraken. Er zijn vervolgafspraken gemaakt, nieuwe ideeën voor samenwerking opgepopt, mensen uit een ander netwerk betrokken bij activiteiten in het eigen netwerk en verzoeken tot vervolg. We kunnen zeggen dat de stad weer wat meer verbonden is!