Voorbereiding Prutswerk Museum in volle gang

Het Prutswerk museum komt eraan

Ieder Talent Telt werkt samen met ROC-HAN-RU, de gemeente Nijmegen en De Lindenberg aan het project PRUTSWERK. Wat is het doel van het project?

Het taboe over fouten maken en perfect willen zijn doorbreken.

Het project PRUTSWERK is gestart op de RU met de uitgave van een online magazine. Een publicatie met allerlei verhalen over falen en imperfecties.

Dit jaar gaan we in een fysiek jasje en met meer partijen verder. In april 2023 tuigen we een museum op in de expositieruimte in De Lindenberg. Het wordt een interactief ‘doe’- en belevingsmuseum. In het museum willen we op verschillende manieren de faalverhalen van (bekende) mensen weergeven en bezoekers de ruimte geven ook hun eigen verhalen te delen. Daarnaast organiseren we in De Lindenberg en bij de onderwijsinstellingen bijeenkomsten in PRUTSWERK-stijl. Denk aan een verhalenavond of een college over falen, perfectiedrang, noem maar op. Ook zullen we via social media aandacht voor het onderwerp vragen.

We vinden het fantastisch dat we samen met studenten van ROC-HAN-RU het museum en bijbehorend programma mogen ontwikkelen. In de contacten met studenten en professionals merken we dat het bespreekbaar maken van fouten en imperfecties vaak kan opluchten, dat het fijn is te horen dat anderen zich in je verhaal herkennen en vooral ook dat het met regelmaat grappig is om je verhaal te delen. Ook wij leren hier iedere keer weer van hoe waardevol het kan zijn om je kwetsbaarheden te laten zien.