Intercultural speed meet 2023 Thiemeloods Ieder Talent Telt

Intercultural speed meet

Ontmoetingen tussen Internationals en Nederlanders komen maar weinig voor. Het liefst blijven mensen in hun eigen bubbel en taal- en cultuurverschillen werpen soms drempels op om elkaar op een informele wijze te leren kennen.

Studenten van de Denktank van de Faculteit der Letteren op de Radboud Universiteit organiseerden daarom een Interculturele speed meet, waarin jongeren tot 27 jaar elkaar in een café setting konden ontmoeten. Naast Nederlandse waren er onder andere studenten uit de Verenigde Staten, Roemenië, Zweden, Frankrijk, Hongarije, Syrië en meer. Het was een mooie mix van Nederlanders en internationals, waar men leerde over elkaars cultuur en achtergronden. Het was daarmee een succesvolle pilot waarin we hebben gekeken hoe we het internationale en Nederlandse studentennetwerk samen kunnen brengen.

De denktank-studenten schreven een adviesrapport en gaan graag door samen met ons in het project Fuse! Fuse gaat verder waar de opdracht van de RU Denktank stopt. En na de zomer gaan ze samen met het Nijmeegse netwerk verder aan de slag met interculturele ontmoetingen in Nijmegen. Wordt vervolgd![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Intercultural speed meet Ieder Talent Telt denktank Faculteit Letteren Radboud Universiteit