Veel geleerd op het Leeravontuur Arnhem

Op dinsdag 8 november ging Ieder Talent Telt met een groep van ongeveer 40 deelnemers op leeravontuur naar Presikhaaf University. Presikhaaf University helpt de wijk Presikhaaf in Arnhem positief op de kaart te zetten, door samen met ouders en scholen te werken aan gelijke kansen. Dat doen ze met huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten en talloze initiatieven waarmee ze de weerbaarheid en de talenten van jongeren in de wijk stimuleren.

Het doel van deze dag was om de deelnemers aan het leeravontuur te inspireren met een succesvolle manier om jongeren te begeleiden in hun ontwikkeling. Door kennis te maken met de creativiteit en de bevlogenheid van de medewerkers van Presikhaaf University wilden we iedereen laten ervaren hoeveel je kunt bereiken met een gezonde dosis visie, lef en wilskracht om het anders te doen: handen uit de mouwen en van binnenuit, met zijn allen, echte verandering creëren in een wijk waar een goede toekomst niet vanzelfsprekend is.

Mijn ervaring

“Het mooiste moment van de dag was voor mij toen ik in gesprek kwam met Gani en twee andere meiden die als vrijwilliger werken voor Presikhaaf University. Voor de jongeren die daar komen zijn zij zoveel meer dan alleen maar huiswerkbegeleiders. Ze zijn een luisterend oor. Ze zijn ‘grote zussen’ om advies aan te vragen, mee te lachen en geheimen mee te delen. Ze zijn rolmodellen om je aan op te trekken. Het enthousiasme en de glimmende ogen waarmee ze daarover vertelden zal ik niet gauw vergeten.

Ik vond het een indrukwekkende dag. En als ik zo om me heen keek, dan zag ik dat bij veel meer mensen een vonk was overgesprongen.

Wil jij nou het idee hebben dat je er zelf bij was?

Kijk dan onze aftermovie!