Jim Winters Ieder Talent Telt

Jim Winters

Meten is weten!

Ik (Jim Winters) heb de afgelopen 10 weken de gelegenheid gekregen om bij Ieder Talent Telt mijn afstudeertraject te voltooien. Dit heb ik gedaan vanuit de opleiding Finance & Control aan de HAN. De afgelopen 10 weken heb ik ervaren als een leuke periode waarbij ik mezelf goed heb kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak en voor Ieder Talent Telt een meerwaarde heb geleverd.

Wat?

Voor mijn afstudeeropdracht heb ik me bezig gehouden met impactmeting. De hoofdvraag van mijn onderzoek is: Welke methode van impact meting past het beste bij Ieder Talent Telt en welke wijze kunnen zij deze methode het beste verantwoorden en waarborgen? Het was voor mij dus de opdracht om een methodiek te verzinnen zodat Ieder Talent Telt hier verder mee kan gaan werken in de toekomst. Gelukkig stond ik hier niet alleen voor, Kim van Zeeland was ook al met impactmeting bezig en ik heb hulp kunnen krijgen van communitybuilders en de programmaleiders. De uitkomsten geven zich weer in een uitgewerkte vorm van het Impactpad[1] en adviezen over het verantwoorden van deze resultaten en voorwaardes voor de waarborging van deze methode.

Waarom?

Het impact meten gaat Ieder Talent Telt verder helpen omdat het bijdraagt aan verschillende aspecten. De zichtbaarheid is daar één van. Doordat de impact gemeten wordt, kan Ieder Talent Telt een concreter verhaal vertellen over de effecten die zij hebben op mensen en de maatschappij. Dit zal aangrijpend zijn voor onbekende van Ieder Talent Telt waardoor zowel de zichtbaarheid als de betrokkenheid zal verbeteren. Verder kan Ieder Talent Telt zo een beter inzicht krijgen over wat er wel/niet werkt waardoor ze makkelijker kunnen leren van best practises en dingen die verkeerd zijn gegaan. Daarnaast zal Ieder Talent Telt een concreter beeld kunnen geven over de impact die zij maken tegenover de bestuurders.

Ervaringen opgedaan

Naast mijn afstudeer opdracht had ik ook nog een persoonlijk doel voor mijn afstudeerperiode. Ik wou namelijk ook mijn horizon verbreden door een kijkje te nemen bij een stichting die heel anders werkt dan dat ik gewend ben door mijn opleiding en werkervaringen. Tijdens mijn periode bij Ieder Talent Telt heb ik me daarom goed kunnen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Tot slot wil ik iedereen bedankten voor de samenwerking en de mogelijkheid om mijn afstudeeropdracht bij Ieder Talent Telt te voltooien.

[1] Methode van impactmeting waarbij er vragenlijsten worden opgesteld op 3 niveau’s namelijk: output, (geeft de schaal weer) directe effecten en indirecte effecten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]