ROC, HAN, RU en gemeente in gezamenlijk HonoursLab
Hoe gaat dat nou eigenlijk, de start van een nieuwe broedplaats?
Als we dat nu precies zouden weten… iedere keer lijkt het weer anders te gaan. Hier beschrijven we kort de eerste stappen van de broedplaats Gezamenlijk HonoursLab ROC-HAN-RU (werknaam).
Het start met een wens. In onze broedplaatsen werken regelmatig studenten van deze onderwijsinstellingen samen, waarbij er waardevolle en blijvende verbindingen tussen hen ontstaan. Hoe mooi is het als dat voor alle studenten in ons Nijmeegse onderwijs mogelijk zou zijn, als dat gewoon in de onderwijsprogramma’s zit? Onze voelsprieten staan daar dan ook steeds voor open.
Na de wens en de voelsprieten komen de toevallige ontmoetingen met anderen die ook een soortgelijke wens hebben. Community Builder Kim (ROC), kwam bij een overleg Annemarie Hinten-Nooijen tegen van de Radboud Honours Academy, zij bleek ook enthousiast. Annemarie en Community Builder Marleen (HAN) ontmoetten elkaar op een City Deal Kennis Maken-bijeenkomst in Den Bosch. En bij onze ITT-broedplaats Rijke Leeromgevingen was Martijn Stevens (RU). Geïnspireerd door de verhalen daar wilde hij ook over de grenzen van onderwijsinstellingen heen samenwerken.
Je voelt het al aan… een afspraak was snel gemaakt.
Met Tim Houwen (RU) erbij vormden we een groep waarin de ideeën en de energie meteen vrijelijk gingen stromen. Toen Kim Hoeks van de gemeente Nijmegen begin mei een vraagstuk uit de stad aan de Honours Academy voorlegde, was de link met ons gezamenlijk idee snel gemaakt. Inmiddels hebben we een app-groep: het officiële ITT-bewijs dat we een broedplaats zijn ;). Nu gaan we broeden en kijken wie er mee kan en wil doen. In het najaar van 2020 kunnen we je meer vertellen over het ei!