Prutsers gezocht!

Dat briljante idee dat een luchtkasteel bleek, dat werkstuk of boek dat nooit af kwam, die black-out in je presentatie of die keer dat je je begeleider bij de verkeerde naam noemde. Oftewel de momenten dat je de tijd het liefst even had willen terugdraaien om het anders aan te pakken.

We weten allemaal dat ook dit deel uit maakt van het leven. We roepen vaak genoeg dat juist deze momenten er nou eenmaal bij horen en met een beetje geluk zelfs waardevolle inzichten kunnen opleveren. En toch is onze cultuur gericht op presteren en successen. Dat verwachten we van elkaar en van onszelf. De ruimte voor mislukkingen, hoe waardeloos of waardevol dan ook, is beperkt. Een gesprek daarover eerder een uitzondering dan de regel.

Wij hopen met project PRUTSWERK het taboe dat rust op mislukkingen en imperfecties te doorbreken en zo het goede voorbeeld te geven voor elkaar. We zijn geen alleskunner en het mag ook wel eens mis gaan, dat gebeurt ons allemaal. Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit hebben daarin een mooie eerste stap gezet in het PRUTSWERK-magazine.

Tijd voor een vervolg! Ieder Talent Telt werkt samen met jongeren en medewerkers van ROC-HAN-RU (en wie weet ook VO-scholen) aan een PRUTSWERK-museum: de interactieve vertaalslag van het online magazine naar de fysieke wereld. Het pop-up museum zal niet alleen verhalen zenden, maar de bezoeker ook uitdagen om verder na te denken over falen als alledaags, normaal onderdeel van de maatschappij. De doelgroep? Zoveel mogelijk (jonge) mensen in Nijmegen. Er gaat immers bij ons allemaal nooit een dag voorbij zonder fouten te maken.

Voor het ontwerp en de uitwerking van het museum maken we gebruik van de kwaliteiten van alle betrokkenen. Ontwerp je graag postkaarten? Maak ze met ons in het thema prutsen. Is video editen iets voor jou? Maak dan met ons een video van een faalverhaal.

Deel je onze visie en wil je meedoen? Krijg je al zin om het CV der mislukkingen in te vullen? Of heb je een PRUTS-verhaal dat je aan ons voor wilt leggen? Mooi. Iedereen is welkom om te mailen of bellen!

Marijke Kok: marijke.kok@ru.nl

0626780464